Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι μια καθημερινή συνήθεια που αφορά όλες τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Ορισμένες συνήθειες είναι ουσιαστικές για τη φροντίδα του δέρματος σας ώστε να ακτινοβολεί όλο τον χρόνο. Το γνώριζες όμως ότι δεν είναι μόνο ο χρόνος που προκαλεί ρυτίδες;

Δυστυχώς, κάποιες καθημερινές κακές συνήθειες δημιουργούν πρόβλημα στην επιδερμίδα. Τα καλά νέα είναι πως έάν κόψετε εγκαίρως αυτές τις συνήθειες θα βοηθήσετε το δέρμα σας να μείνει φρέσκο και υγιές για μεγαλύτερο διάστημα!  Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τις συνήθειες που βοηθούν! Ας δούμε τι είναι μύθος και τι αλήθεια!

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;

#1 Μπορείς να επηρεάσεις την γήρανση της επιδερμίδας

Αλήθεια! Φυσικά και κληρονομούμε κάποια χαρακτηριστικά της επιδερμίδας γενετικά, όμως έως και 80% της γήρανσης της επιδερμίδας μας σχετίζεται με τον τρόπο ζωής και περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση του δέρματος όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση, το κάπνισμα.

#2 Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

Αλήθεια! Εάν ρωτήσεις μια γυναίκα που ακτινοβολεί για το ποιο είναι το μυστικό της, πιθανότατα θα σου απαντήσει «πίνω πολύ νερό». Και ναι πράγματι το νερό μπορεί να βοηθήσει! Θυμήσου όμως η πρόσληψη νερού δεν βοηθάει την ενυδάτωση της επιδερμίδας εκτός κι αν είσαι ήδη πολύ αφυδατωμένη. Οπότε πίνε τη φυσιολογική, συνιστώμενη ποσότητα για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να λάμψει!

#3 Έχεις ακμή επειδή δεν πλένεις το πρόσωπό σου

Μύθος! Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς μύθους σχετικά με τον καθαρισμό προσώπου και την δημιουργία ακμής. Η ακμή είναι μια χρόνια και πολυπαραγοντική δερματική πάθηση, που συνδέεται με ποικίλους παράγοντες, όπως είναι οι ορμονικές ανισορροπίες, οι μεταβολικές δυσλειτουργίες ή η κληρονομική προδιάθεση, ενώ οι εκδηλώσεις της ακμής μπορεί να συνδέεται και με εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι αφορούν στη συχνή χρήση καλλυντικών, στο στρες και στην ανθυγιεινή διατροφή. Οπότε, η έλλειψη καθαρισμού δεν σε βοηθάει να παραμείνει υγιής η επιδερμίδα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η αιτία του προβλήματος.

#4 Η επιδερμίδα σου θα γεράσει πιο γρήγορα εάν φοράς καθημερινά makeup.

Αλήθεια και μύθος! Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Εάν χρησιμοποιείτε καθημερινά make up και δεν φροντίζετε μετά για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, τότε ναι επιβαρύνεις την επιδερμίδας σου. Επίσης, αρκετά προϊόντα ενυδατώνουν, προστατεύουν και βελτιώνουν το δέρμα σου καθώς το φοράς. Θυμήσου όμως: το βραδινό πλύσιμο, αφαιρεί πέρα από το μακιγιάζ, όλους τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή για να αναζωογονηθεί καλύτερα.

 

#5 Η κρέμα προσώπου δεν είναι απαραίτητη εφόσον έχεις ρουτίνα καθαρισμού

Μύθος! Ένα βήμα που δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπουμε είναι η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ημέρας και νύχτας αντίστοιχα. Η κρέμα όχι μόνο θα ενυδατώσει την επιδερμίδα και θα την κάνει να δείχνει όμορφη, σφριγηλή και λαμπερή, αλλά θα της χαρίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναζωογονηθεί. Μην την παραλείπετε λοιπόν από την καθημερινή σας ρουτίνα!